Aprašymas
Vienas garsiausių gruzinų raudonojo pusiau saldaus vyno yra gaminamas iš pasirinktų Saperavi vynuogių iš saugomos kilmės vietos nuorodos „Kindzmarauli microzone“.Prieš apdorojimą aukščiausios kokybės vynuogių temperatūra nukrenta iki 25°C. Vynuogės susmulkinamos ir presuojamos naudojant pneumatinius presus su centrine membrana. Fermentacija sustabdoma atšaldant. Gautos žaliavos 5-8 mėnesius laikomos -3°C temperatūroje. Vynas yra šviesiai rubino spalvos. Stiklas atskleidžia prinokusių laukinių uogų, vyšnių ir gervuogių aromatą. Skonis sotus, aksominis.
Vynas laikomas desertu, dera su vaisiais, gėrimas taip pat puikiai tinka tiek sūriams, tiek virtos mėsos patiekalams. Patiekimo temperatūra – 17°C.
Kilmės šalis: Gruzija.
Stiprumas: 11,5%.