Aprašymas
Žinoma, kad Mukuzani mikrozone auginamos aukščiausios kokybės ir išskirtinės Saperavi vynuogės. Itin harmoningas ir gerai subalansuotas vynas pagamintas iš „Saperavi“, rankiniu būdu išrinkto iš vynuogynų, esančių „Mukuzani“ pavadinime. Prieš apdorojimą aukščiausios kokybės vynuogių temperatūra nukrenta iki 25°C. Švelnus vynuogių presavimas atliekamas naudojant pneumatinius presus su centrine membrana. Vynas 5–8 mėnesius laikomas prancūziško ąžuolo statinėse „Tonnellerie de Jarnac“.
Vyno spalva yra tamsiai rubino. Vyno taurė „Mukuzani“ taria juodųjų serbentų ir sedula puokštę. Veislės ir ąžuolo tonai harmoningai susilieja, o gautas skonis yra sotus ir aksominis.
Šis vynas derinamas su kiaulienos, ėrienos ir jautienos nerijos mėsa.
Patiekimo temperatūra -17°C.
Kilmės šalis: Gruzija.
Stiprumas: 14%.